söndag 24 juni 2012

Nedräkningen har börjat...

Ikväll åker vi mot Sverige!!!
Jag håller på att packa det sista och har DS-spel, kamerabatteri, Fisher Price spel, DVD-spelare och Datorn på laddning.  Jag har även packat filtar och energy bars och ett portabelt första hjälpen kit...  Man kan aldrig vara för förberedd när man reser själv med tre barn... ;)

Barnen är hos Farmor och Farfar och jag tror t.o.m. att jag och Danny hinner med en sväng på gymmet innan det är dags att fara - Smooth sailing!!! :)

Kram!

torsdag 21 juni 2012

Operation igen...

Klev upp vid 6:20 för att hinna ringa Mamma, men hennes telefon är avstängd...  Skit också!  Hon ska opereras idag igen och jag ville bara höra hennes röst en sista gång innan - även om vi pratade igår kväll...  Jag tycker inte om att jag inte kan vara där, men vill inte heller att hon ska vänta tills vi kommer.  Hennes drän från gallan är igenslaggat och de ska gå in och byta ut det igen.  Det finns bara två kirurger på Östersunds sjukhus som gör detta och idag har de gått ihop och kommer båda vara med på Mammas operation.  Det känns tryggt att båda är med, men självklart alltid oroligt när ännu en operation ska till...

Nu håller vi på att göra oss i ordning för att åka in och ta av Porters gips på armen - Låt detta bli en bra dag!


onsdag 20 juni 2012

Det här är Kärlek i vår familj...

... en mjölkförpackning i kylskåpet med drygt en kvarts dl mjölk kvar!

Kan säkert uppfattas som oförskämt i andra familjer.  Varför drack Danny inte bara upp det igår till middagen istället för att lämna en näst intill tom förpackning?  JO, för att min kära man lämnade nog med mjölk till två "heliga" koppar Earl Grey till mig i morse!

Det är inte första gången - och det är noterat - och uppskattat! :)

söndag 17 juni 2012

Sminket rinner när mamma luggas...

Undrar just om den här veckan någonsin kommer ta slut...
Skyler har dansavslutning och uppvisningar igår och idag och har tränat inför detta måndag-, tisdag- och onsdagkväll och genrep torsdagkväll.

I torsdags var också barnens sista dag på skolan, vilket innebar bakning och godistillverkning till fröknarnas avtackningspresenter.  Jag lyckas alltid göra det så mycket omständigare för mig genom att ge bort hemgjorda saker, men jag tycker ju att det blir så mycket personligare så.  Kanske jag lär mig till nästa år...

Igår var vi i alla fall iväg och såg Skyler och hennes kusiner Jules och Paige dansa.  Jag fullkomligt bubblade av lycka av att se min lilla tjej där uppe på scenen i hennes första dansuppvisning och jag är så otroligt stolt över mina fina brorsdöttrar som var så proffsiga!

Jag lånade dessa bilder från fotografen som var där, då man knappt kunde se vem som var mitt barn på mina bilder... ;)
Skyler

Jules
Paige

Nu är det snart dags att påbörja sminkning och håruppsättning för dagens uppträdande.  Jag lärde mig efter genrepet att håret bör sättas upp före make-upen, för sminket rinner från tårarna när mamma luggas...  ; /  Håll tummarna att det går bättre idag.

onsdag 13 juni 2012

Skylers Award

Igår var vi på Skylers skola för en Awards Ceremony för andraklassarna.  Barnen fick utmärkelser inom tre olika områden - Idrott, Karaktär och Akademiskt.  Och vår fantastiska tjej blev tilldelad alla tre utmärkelserna!  Jag är så stolt!  Inom idrotten skulle de klara av massor med olika styrke och uthållighetsprov.  Karaktärsutmärkelsen handlar om att vara en bra person/vän/elev och är enligt rektorn  det award som väger tyngst.  De uppmärksammas för att vara hjälpsam, väluppfostrad och "för att de gör rätt val även om ingen ser..."  Det akademiska priset tilldelades alla som får A i alla ämnen i tvåans slutbetyg.
En kram från vice-rektor

Pluttan med alla utmärkelser

När vi satt där i den kombinerade aula och matsalen så kan jag inte hjälpa att beundra rektorn på skolan.  Det är ca 500 elever på skolan och han kan varenda barns namn!  Från första dagen har han stått vid ingången och hälsat barnen välkomna till skolan varje morgon och varje lunch har han varit med i matsalen.  Han och alla andra i ledningen är så engagerade i barnen och bryr sig verkligen om deras bästa.

Jag försöker tänka tillbaka och kommer inte på en enda rektors namn sedan jag gick i skolan i Sverige.  Jag kommer knappt ihåg att man såg till dem eller sekreterarna på kontoret...  Och då var jag ändå med i elevråd och dyligt!

måndag 11 juni 2012

Relalalaxa

Helgen har gått i avslappningens tema.  Vi spenderade några timmar vid poolen både igår och idag och lyckades klämma in ett par fotbolls-EM- matcher däremellan...
Igår var det 34 grader varmt och idag minst lika hett.  Men för ovanlighetens skull var luftfuktigheten låg, så det kändes inte så farligt faktiskt.

Efter poolen igår tog vi med oss Dannys föräldrar till ett frozen yoghurt-ställe som heter Sweet Frogs.  Liknande ställen poppar upp lite här och där och i Kalifornien hade vi dem överallt.  Det är som en självserverande glassbar där man fyller på allt man vill ha och så betalar man efter vikten.

De har alla möjliga sorters toppings från varm chokladsås, frukter och bär till nötter, kakbitar och godis.
Barnen tycker att det är så kul att dra i spakarna, så man får ju alltid mycket mer än planerat...  Och det är klart att det är väl så det har blivit en så populär business - ögonen är alltid större än magen!

fredag 8 juni 2012

Upprymd sommarkänsla!!!

8:e juni 2012 och precis såhär känner jag mig idag!
Vilken underbart härlig dag det är!!!  Det är 25 grader ute, solen skiner och fåglarna kvittrar.  Jag älskar min förstående, stöttande man och känner att allt i livet kommer att ordna sig på något sätt...

Jag tränade med en klient klockan fem i morse och på vägen hem såg jag ett par tjejer som jag tidigare tränat med avsluta sitt morgonpass.  Jag blir så himla stolt över att de fortsätter motivera varandra och tränar tillsammans på morgnarna.  Egentligen borde jag som personlig tränare kanske inte vara så glad över det då de uppenbarligen klarar sig själva! Haha...  Men vetskapen om att vi åker till Sverige snart och att de fortsätter att köra programmet som jag designade för dem gör att jag känner att jag tillfört något...

När jag kom hem hade jag 1 timma innan barnen skulle kliva upp, så jag snörade på mig mina löparskor och stack ut på en 5km runda och körde lite styrka när jag kom tillbaka.  Efter avlämning av barnen på skolan så kom min väninna / Ollies-bästa-kompis-mamma förbi och tog med sig Oliver på en surprise play date!  Och här sitter jag nu och läser om Östersunds studentfirande och drömmer mig tillbaka och får en sån där upprymd sommarkänsla!  Aaaahhhh - livet e´gott!

Kram!


tisdag 5 juni 2012

Skylers önskan...

Kom till Skylers klassrum härom dagen och får se detta hängandes i korridoren...  Barnen hade gjort utblommade maskrosor och skrivit saker som de önskade sig.  Det var önskningar om videospel och husdjur och fred på jorden...  Min fina älskade gullunge önskade att Mormor inte skulle vara så sjuk; att alla vore snälla med varandra; att ingen skulle skräpa ner och att våra träd inte ska gå förlorade.




Blödiga mamman får gråten i halsen för mindre... ;)

måndag 4 juni 2012

20 dagar kvar...

20 dagar kvar till vi åker till Sverige och för en gång skull kan dagarna få gå lite fortare!
Nu är hela familjens biljetter bokade.  Jag kommer till Arlanda med alla 3 barnen den 25:e juni och dagen efter kommer Danny och glider in alldeles själv... snacka om lyx!!!  Det var inte total ovillighet som gjorde att han inte flyger med oss.  Jag hade bokat in barnen och mig ifrån Washington DC, för att det var en relativt lättsam resa, innan vi visste när Danny kunde komma ifrån jobbet.  Danny valde att åka ifrån Richmond då det är dit han måste åka tillbaka till efter 3 veckor.

Jag vet att vädret har varit riktigt dåligt i Sverige den senaste tiden, men ändå har jag gått och köpt två stycken Stand Up Paddleboards som vi ska paddla oss fram med i sjön Näckten i sommar.  Det ska bli så underbart - fast kanske lite skillnad mot de förhållanden vi är vana vid ifrån Kalifornien...

Det blir nog en hel resväska med våtdräkter åt familjen för att försöka undvika hypotermi... ;)

lördag 2 juni 2012

Alldeles för tidig morgon...


04:30 och här sitter jag i vår lilla "mormorshörna" i köket och kan inte sova...
Jag vaknade vid 4-tiden av en otrevlig dröm och tänkte att om jag bara får prata med Mamma en sväng så kan jag somna om.  Nu svarar hon såklart inte i telefonen, varpå jag är helvaken och kan lika gärna dricka mitt morgonte.

Cellgiftsbehandlingarna i förra veckan gick bra och det är beslutat att hon ska fortsätta 4 behandlingar till - dvs 2 dagar med cellgifter följt av 2 veckors uppehåll x4.  I tisdags gjordes en till skiktröntgen där de fastställde att allt i nuläget är oförändrat.  Vår second-opinion som vi hade begärt från Huddinge Sjukhus kom tyvärr tillbaka med ett litet bakslag, då de meddelade att de inte kan hjälpa Mamma på något annat sätt än de behandlingar som hon får nu.  Vi söker och söker efter olika alternativ, men vad det gäller traditionell sjukvård så får hon vad som finns att få...

3 veckor kvar tills jag och barnen åker tillbaka till Sverige - längtar, längtar, längtar!