Igår åt vi supergoda lammfärsbiffar med sallad och tzatziki. Hade hoppats på rester till lunch idag, men det var för uppskattat och allt försvann igår.
Mums! |
Jag har intresserat mig mycket den senaste tiden för kolhydrater och gluten och hur de sägs påverka inflammationer i kroppen. Vi äter på intet sätt någon LCHF-diet, men jag försöker att göra medvetna val för familjen och minska intaget av gluten och kolhydrater. Just nu är det så mycket diskussioner som jag följer att jag nästan får dåligt samvete om jag ger barnen en skiva rostat bröd på helgen (fullkorn! ;) ) - och så vill jag ju inte ha det! För de som väljer strikta dieter - good for you - men jag tror ändå på allt med måtta. Vi väljer lokalproducerat när det finns möjlighet - och skulle vilja bli mycket bättre på det! Annars är det ekologiskt som gäller i största möjliga mån. Det är fantastiskt att se hur mycket lättare det börjar bli att kunna köpa direkt från bonden - i alla fall här i Jämtland! Nu gäller det bara att sprida budskapet så att alla som har möjlighet ska utnyttja den servicen!
Duktiga du. Skulle vara kul att se hela veckomenyn. Min familj skulle inte äta mycket mer än proteinet och antagligen protestera om det också blev för "nyttigt"
SvaraRaderaMån - Lammfärsbiffarna, sallad och tzatziki
RaderaTis - Panerad fisk och råris
Ons - Grönsakssoppa m. linser
Tor - Spaghetti och älgköttfärssås
Fre - Paella
Lör - Hemmagjorda hamburgare m. glutenfritt bröd
Sön - Het nudelsallad
Fast såhär efteråt har jag kommit på att Skyler har gymnastiktävling på fredag eftermiddag och jag är ledare. Känns inte riktigt motiverad att fixa med paella den kvällen. Jag kanske får byta plats på ett par dagar... :)
Jag tror på användningen av riktigt smör och 40% grädde mm. Det är viktigt att maten ska smaka och tillfredställa mer än bara hungern. Mina barn är väl inte så förtjusta i salladsblad, men de måste alltid prova och får de i sig avokadon och gurkan så är jag nöjd! :)
Hej! Roligt att se dig igen :)
SvaraRaderaJag skulle absolut behöva göra en veckomatsedel det blir då mycket enklare och jag har ändå hela dagarna på mig att komma på vad vi ska ha till middag.
Men eller hur?! Jag har också haft hela dagarna och ändå blir det för det mesta sista minuten! En av mina väninnor i Kalifornien brukade förbereda middagen vid lunchtid, när barnen var i skolan eller vilade. Och sen gjorde hon bara de sista små detaljerna när det var dags att äta. Jag beundrar det! Kanske en dag... ;)
Radera