fredag 17 februari 2012

Mamma - anti-uppdatering...

Jag har inte skrivit något om Mamma på sistone, för jag hade hoppats att jag skulle kunna komma med revolutionerande, mirakulösa nyheter...   Nu är det tyvärr så att vi inte vet någonting...

När Mamma först hade kommit tillbaks till Sverige så ville de starta nya cellgiftsbehandlingar direkt, inom en vecka.  Eftersom vi hade provat oss fram i alternativa behandlingar när hon var här så ville hon gärna ha en röntgen eller dyl. för att veta om tumören hade förändrats något.

Det tog två veckor innan hon fick komma på en datortomografi (med en kontrastvätska).  Hon har inte fått något svar på detta annat än att doktorn ringde en dag senare för att skicka henne till ett ultraljud dagen därpå.  De hade sett något på levern som de ville titta närmare på.  Hon fick träffa en ny doktor som gjorde ultraljudet och inte gav någon information annat än att det såg normalt ut.  Vaddå normalt?  Som att det inte var någon mer förändring?  Hon har ju stent:er och bypass och dränage - så det kan ju inte se helt normalt ut...  Eller är det positivt?  Om levern ser normal ut - betyder det att den högra loben som hade nedsatt förmåga funkar som vanligt igen?  Eller är det normalt som i vad man förväntar sig av en person med levercancer?

Det är så många olika doktorer med olika idéer, men jag undrar om de sitter och går igenom jornalerna innan för att se vad som har hänt?  Jag vet sedan tidigare att det har hänt att doktorer kommit in till Mamma "oförberedda" - och hur ska man då kunna prata om en behandlingsplan???

På måndag ska hon få träffa en av deltidsdoktorerna på onkologen - hoppas han har lite mer svar på hennes frågor...

3 kommentarer:

  1. dessa doktorer kan man bli galen på - ju fler dessto värre! man kan behöva bli ordentligt arg för att dom ska lyssna på vad man som patient eller anhörig säger och önskar... tänker på dig och din mamma och hoppas att det går bra!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår att du undrar.
    Hoppas att ni kan få mer klarhet i hur läget är.
    Kram
    Katarina

    SvaraRadera
  3. Ja varför skulle man inte kunna få raka besked?
    Fram för tydligare journaler och en självklarhet i att noga gå igenom dessa innan man tar emot sin patient!!!

    Kram Susanne

    SvaraRadera