torsdag 13 februari 2014

Jag skulle ALDRIG låtit mitt första barn...

"Min mamma tänker inte hämta mig idag!" var det första Oliver sa till sin dagisfröken i morse.  Han har bjudit hem sig själv till sin kompis Viktor och är hur nöjd som helst att få åka någon annans bil hem från dagis.  Han har lekt hemma hos Viktor en gång förrut - då också bjöd han hem sig själv...  Han började med att fråga Pappan vad de skulle äta för middag och fortsatte att säga att då kunde ju han komma med hem och leka och äta middag med dom!  Han är inte direkt blyg min lilleman!

Idag fick han packa med sig slalomskidorna då de kanske kommer åka till backen efter dagis.  Fantastiskt tyckte både Danny och jag och reflekterade senare över att det där skulle jag ALDRIG låtit mitt första barn göra!!!  Vid 5 års ålder hade Skyler knappt haft nån barnvakt.  Och bara tanken på att skicka hem henne till någon vars föräldrar vi bara har träffat i förbifarten är ju helt... "unheard of!"  Födelseordningen spelar ju garanterat stor roll, som nummer 3 har Ollie fått hänga på och göra mer saker som de andra två redan har banat väg för, men samtidigt har vi blivit mycket mer avslappnade vad det gäller barnen här i Sverige.  Vi tillåter dem att göra betydligt mer saker här än i USA.  Vi var i fjällen för ett par veckor sedan och barnen stack iväg och åkte helt på egen hand.  Vi höll oss ju allihop i samma område och kunde se dem swischa förbi lite då och då.  Skyler och hennes kompis blev trötta och drog iväg till restaurangen lite före oss och ännu en gång pratade jag och Danny om att det där skulle vi aldrig ha tillåtit i USA!

Självklart förstår jag att barnen blir äldre och vi blir mer relaxad, men det är bara en annan övervägande oro där...
Jag läste en diskussion på Facebook för nån vecka sedan, där frågan ställdes om man frågar om det finns vapen i huset (och om de är inlåsta) dit barnen vill gå och leka?  Det skulle ju aldrig falla en in här, även fast det finns hur mycket jägare som helst där vi bor!  Problemet är väl anledningen varför man har ett vapen hemma...
Här är tråden - intressant läsning tycker jag... (tryck på kommentarer)





3 kommentarer:

  1. Hejja Ollie! Hoppas dom hade god middag aven denna gangen och det blev kul i backen!
    Ang. vapen hemma har jag uppfattningen att i Sverige ar det jagare som har vapen och att de inte ligger laddade i byraladan... (detta skrammer mig otroligt mycket har i USA)
    Kram till er alla!!

    SvaraRadera
  2. Precis så är det ju, Maria!
    Man får inte köpa ett vapen här om man inte har ett registrerat vapenskåp hemma. När folk börjar köpa vapen för att de är rädda / vill skydda sig så vill de ju inte heller låsa in dem med kulorna separat... skrämmande!
    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Va skönt att höra att ni trivs och har vant er vid hur det är i Sverige nu! Som en svensk som har bott halva livet i Sverige och halva i USA så blir man ju lite hjärntvättad till slut:) Och vapen skrämmer mig också men inte mer än att M ska ta körkort om ca två år, hjälp!!! Ha en fint helg!

    SvaraRadera