onsdag 5 oktober 2011

Smoothie Overload?!

Onsdagsmorgon och det är dags för dagens smoothie.  Detta är en av sakerna som jag känner att jag kan göra för Mamma - och stackars Mamma börjar nog snart få Smoothie-overload! Haha.  Men det är ett sånt himla enkelt sätt att få i sig viktiga vitaminer och mineraler.  Nu har vi börjat övergå till att göra dem lite syrligare, då Mamma blev less på banan/kanel/bär-kombinationen som är lite sötare.  Igår såg blandningen ut såhär:
Broccoli
Mango
Guldkiwi
Saft av 1 citron
Turkisk Yoghurt
Frysta Hallon
Pro-Viva Hallon/Granatäpple
1tsk Spirulina


Idag blir det nog med blåbär och Svartvinbärs Pro-Viva! :)

Mamma har nu haft sin andra cellgiftsbehandling, måndag och tisdag.  Hon var vid sånt gott mod när vi åkte in i måndags.  När vi åkte längs en praktfullt höstfärgad gata i Östersund sa hon att hon kunde inte ana att hon någonsin skulle må så bra som hon gjorde då - hon kunde inte komma ihåg hur det kändes att må så bra!  Det var så skönt att få höra henne säga det och jag var därför tvungen att åka tillbaks och föreviga den känslan på bild...
Bilder kan ju framkalla så många olika känslor för olika personer - men för mig kommer den här bilden alltid att fylla mig med hopp och glädje!

Andra behandlingen och Mammas reaktion till den har gått väldigt bra hittills.  Hon ligger och sover lite nu, men har i övrigt kännt sig mycket piggare än förra gången.  Hoppas, hoppas, hoppas att det ska hålla i sig.

Kram!

4 kommentarer:

  1. Vad skönt att hon känner sig piggare denna gång.
    Underbar bild.
    Och så en liten fråga :) vad är spirulina?

    SvaraRadera
  2. Hej Ann-Sofie!
    Spirulina är en blå-grön alg som är proppfylld av bra saker för kroppen. Den sägs även skydda kroppen när man genomgår cellgiftsbehandlingar och kan enligt vissa hämma cancerutveckling. Detta är inte bevisat, men Spirulina används som ett vanligt kosttillskott för att få i sig vitaminer, antioxidanter, mineraler etc.

    SvaraRadera
  3. Åkte där igår, när jag skjutsade Tobias till sin flickvän. Tänkte då att just Lönnar får sån fantastisk fin färg om hösten!

    Köper man Spirulina på vanlig hälsokostaffär?

    Kram till er båda:)
    Susanne

    SvaraRadera
  4. Ja, man kan köpa det på en vanlig hälsokostaffär. Det smakar hemskt äckligt om man tar det i vatten, som rekommenderat - som rutten tång x100! ;P Men man kan dölja smaken i smoothies som vi gör...
    Kram tillbaks!

    SvaraRadera