torsdag 3 november 2011

Jag kommer drömma om pumpor i natt...

Tänk ibland när jag gör saker så blir det så himla stort...  Idag var en sån dag.  Jag bestämde mig för att ta reda på de tre pumporna som vi hade stående och som vi aldrig hann med att karva innan Halloween.

Pumpaköttet är fullt av karoten, A-vitamin, antioxidanter och anti-inflamatoriska egenskaper och kan hjälpa motverka vissa sorters cancer som bröst- och prostatacancer.  Pumpakärnorna är också fulla av näring såsom magnesium, zink, coppar och K-vitamin.  De, i sin tur, kan verka positivt på hjärnfunktionen och kan stärka kroppar med njurproblem, infektioner samt cancer.

Idag har jag därför bakat pumporna i ugnen, gröpt ur, pureeat, fryst in i portionspåsar och matskedsportioner... Kärnorna har gröpts ur, tvättats och torkats och ska rostas i ugnen i morgon.



Nu har jag en frys full med pumpapuree och ingen aning om vad jag ska göra med det.  Jag använde lite av det i en smoothie idag - funkade perfekt!

Min svägerska, Jessica brukar använda pumpapuree i amerikanska pannkakor och dyl. så nu blir det nog pumpasmak på allt i det här huset en tid framöver...  Och eftersom det kan vara en cancerbekämpare så lär väl min stackars Mamma få äta det till frukost, lunch och middag när hon kommer!!!  Nej, bli inte orolig, Mamma - allt med måtta! ;)

Kram!

3 kommentarer:

  1. Vad duktig du är!
    Själv gröpte jag ur och slängde innehållet...
    Men nästa år ska jag göra som du ;-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Wow, bra ta till vara på allt. Själv tycker jag att det inte är så gott så jag gör nog som Katarina, slänger. Men pumpasoppa gör en vän till mig alltid på det som blir kvar. Man får kanske tänka till nästa år =)

    SvaraRadera
  3. Det är väldigt gott med pumpa gratäng. Blanda med parmesanost och in i ugn!
    Soppa med pumpa blandat med potatis och smaksatt med timjan är en annan favorit.
    Hälsningar Hanna

    SvaraRadera