lördag 16 juli 2011

Däcket kan explodera och bilen rulla över...

Igår var en rätt så händelserik dag - men inte på det sätt vi hade önskat...
Redo att åka vidare från Wells, NV, stannade vi till för att fylla på bensin och köpa en lunchmacka.  Mannen som hjälpte till på bensinstationen kollade på våra däck och sa att höger bak var jätteutslitet på utsidan och att vi inte borde köra på det några längre sträckor.  Det kunde explodera och bilen rulla över (som han sa)...  Vi tittade på däcket och såg vissa slitningar, men tyckte inte att det såg så farligt ut.  Han pekade då ut ett förslitnings-märke som sitter på däcket för att varna för när det är dags att byta däcket...  Vi ringde vår däckfirma i Californien eftersom våra däck var under garanti.  Det närmaste ställe de kunde hjälpa oss var i Salt Lake City, Utah - vilket var 181 miles (291 km!) därifrån...

Vi åt våra mackor och funderade - är det värt att köra så långt och utsätta familjen för fara eller byter vi däcken nu och fortsätter vår resa?

Vi bestämde oss för att inte riskera något och sa till dem att byta ut däcket.  Då sa de att byter vi ut ett däck så kommer bilen att dra snett och eftersom de inte hade samma storlek på däcken som vi har så är det nog bäst att byta ut alla fyra... Han kunde göra det för det reducerade priset av $1200.  "Börja ana oråd!"  Vi kände båda att något inte var riktigt rätt så de fick ta ner bilen från hissen och vi åkte därifrån.  Vi valde ändå att åka de extra 29 milen till SLC för att kunna känna att bilen var i gott skick - vi har ju ändå så långt kvar av vår resa.  Killarna i Salt Lake bara skakade på huvudet och sa att det inte var något problem - de roterade däcken åt oss gratis och sedan var vi på gång igen.


Jag känner mig lite mesig att man inte kan mer om bilar och däck för att kunna se om det behöver bytas - men å andra sidan skulle vi aldrig riskera att något skulle kunna hända våra barn!  Tänk om han hade rätt?!!!  Betydligt värre är förståss dessa usla män som utnyttjar folk!!!  De vet att de är ute i ingenstans och att de flesta inte har många alternativ när det gäller att byta däcken.  De ser oss med tre barn och Californienskyltar på bilen och börjar prata om att bilen rullar över om däcket exploderar!!!  Fy fasen vilka jäkla skitar!  Hur kan de leva med sig själv?

Jaja, allt är bra och vi tog oss vidare norrut igår och landade i Pocatillo, Idaho - Det var så vackert att köra hit att jag är nästan glad att vi tog den här vägen! ;)  Idag ska vi ge barnen en chans att leka av sig.  Vi har kört så mycket och de måste ju också få njuta av den här resan.  Kanske de får prova sina nya fiskespön idag?! :)

Kram!

2 kommentarer:

  1. Ni är verkligen ute på ett äventyr! Så härliga bilder ni visar. Blir mer och mer sugen på en av mina drömsemestrar. Route 66 från öst till väst:) Kram Susanne

    SvaraRadera
  2. Undrar just om lilleman har fått prova sitt fiskespö ännu? Resan verkar gå bra men jag förstår att det blev nervöst med mannen som skrämde upp er med däckexplosion. Skönt att barnen är friska igen. Passa på å njut!
    M&M

    SvaraRadera