torsdag 7 juli 2011

Vem vill bila från norraste Norrland till Marocco med 3 små barn???

... nej, inte vi heller - men avståndet planerar vi att köra om några dagar!

Vi har gått och funderat länge nu om vår framtid här i Kalifornien och nu är vi less på att sitta här och försöka räkna ut hur livet skulle te sig om vi bodde närmare familjen.  Vi har därför bestämt oss för att åka till Virginia och spendera lite tid där och känna av vad vi har för möjligheter där.  Eftersom vi har en familjesemester planerad om ett par veckor, då vi ändå ska vara på östkusten, så tänkte vi att vi lika gärna kan bila över USA och passa på att stanna till på ett par Nationalparker på vägen.  -Påminn mig om några dagar vem som tyckte att det var en bra idé... ;)

Resan vi planerat, som tar oss förbi Yosemite National Park och Yellowstone National Park, kommer att bli runt 5650 km och tar 2 dagar och 11 timmar om man åker utan att stanna...  Vi kommer att ge det ungefär 10 dagar.  Vi hade planerat in 2 stopp till i Kalifornien när vi började prata om resan, men bestämde oss för att skippa dem då vi, som ni kan se på kartan nedan, inte har funderat ut så mycket saker mer än här i västra delarna av USA...  I South Dakota kan vi möjligen stanna för vid Mount Rushmore och annars tar vi nog dagarna som de kommer och ser hur barnen fixar resandet.

(Tryck på MINUS tecknet för att se hela rutten)

View Larger Map
Kalifornien  - Virginia (inte fågelvägen) = Toppen av Sverige - Marocco (nästan fågelvägen)


View Larger Map

Jag hoppas att kunna uppdatera bloggen under resan så att ni får hänga med på vårt lilla äventyr. :)

Nu MÅSTE jag bara sova - det är mycket som behöver göras i morgon...
Kram!

8 kommentarer:

  1. Oj så skoj!! Gillar faktiskt att bila, och jag bilade genom europa med mamma och Lars-Ivar på 80-talet. Ner till dåvarande jugoslavien (nu Kroatien), och upp igen. Med många stopp blir det roligare än det verkar från början:)
    Kan tipsa er om att bila på nätterna också! Tar er många mil genom tråkiga områden (öknen tex?), på barnens naturliga sovtider!!
    Själv tycker jag ju att Californien låter väldigt trevligt och exotiskt att bo i, men då jag själv bodde 1 år i Virginia, kan jag ändå varmt rekomendera det också:)
    Skåne klimat på vintern och somrarna var väldigt fina. Lagom varmt för det mesta, men även dagar då man helst höll sig inne.
    Det finns riktigt fina områden att bo i med barn i kanterna runt D.C.
    Själv bodde jag i ett litet område utanför Vienna. Kan också rekomendera Great Falls, Leesburg och Herndon. Bostadsområderna strax utanför varje förort är vackrast:) Sen ska södra delarna vara väldigt vackra också!

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  2. Wow, vilken utmaning! Jag håller tummarna för er! Det kommer säkert bli ett häftigt äventyr.
    kram Julia

    SvaraRadera
  3. det kommer gå jättebra, vi bilade ju från CA till Florida innan vi flyttade hem och det gick jättebra, det gick fortare än vi trodde. Trevlig resa. Kram Christina Pohly

    SvaraRadera
  4. Vilket äventyr! Hoppas allt går bra. Ser framemot nån uppdatering då och då! Lycka till och kör försiktigt! (Vi bilar upp till östersund från Oxelösund och tycker att det är en lagom sträcka!)

    SvaraRadera
  5. Vi här hemma följer med spänning era äventyr. Kul att få info och därmed hänga med på resan. Vi älskar Er, kör försiktigt.
    Mormor och gammel-mormor.

    SvaraRadera
  6. Häftigt! Underbar ide. Det kommer ni att minnas länge och vi följer er. Det är underbart att bila.
    KRAM

    SvaraRadera
  7. Oj va häftigt!! De ser vi fram imot att följa!!
    Kram K

    SvaraRadera
  8. Åhhh vad härligt och samtidigt jobbigt emellanåt. Jag älskar att roadtrippa. Man ser så mycket och träffar så roliga människor.
    Håll koll på vädret och tornadosarna bara :-).

    Jag följer er också med spänning!
    Kram från Anna-Malin

    SvaraRadera