tisdag 31 maj 2011

Dag ett är avklarad!!!

Jaha, då har jag också börjat utmaningen.  Tänkte att det var lika bra att starta på första dagen av veckan, så att jag får det gjort. :)  Den här första veckan är det alltså 3 dagars kondition på minst 20 minuter som gäller.  Det var så himla vackert väder att jag bestämde mig för att springa idag.  Det blev 9.8 km, mestadels längs boardwalken i Huntington Beach.  Det känns lite förargligt att jag inte tog mig till 10 km, men så kan det ju bli när jag inte mäter upp i förväg var jag ska springa...  Jag sprang rundan på rätt precis en timma, med 4-5 vattenstopp, några minuters stretching och kisspaus... :)

När jag kom hem blev det stretching och styrka.  Det är viktigt att stretcha efter träningen för att få in friskt blod som ger näring till musklerna och som tar med sig slaggprodukter bort från musklerna.  Jag får personligen ofta ont i vekryggen och ser därför till att alltid stretcha kringliggande muskler som höftböjare, rumpan samt fram- och baksida lår.  Här sitter jag i en stretch som släpper spänningar i höfter, rumpa och baksida lår;  Sitt med ett ben utsträckt framför dig och böj in andra benet och placera foten mot insidan av andra benet. Böj överkroppen försiktigt framåt tills det stramar och håll stilla i 20-30 sekunder.  Byt ben.
För styrka körde jag sit-ups med boll.  När man använder en boll så måste kroppen använda många fler muskler, bara för att hålla sig i balans - vilket i sin tur ger bättre träning.


Jag avslutade med en mage- och arm-kombo, där jag växlar mellan en jackknife och en armhävning.  Jag körde 3 x 10.
Börja i en push-up position med benen vilandes på bollen.  Tighta ihop magen och dra in benen mot bröstet.  Kom tillbaks ut igen och kör en armhävning.  Repetera!



Dag ETT är avklarad! :D  Om inte du har börjat än, så planera in en dag snarast för att starta utmaningen!

Kram!

måndag 30 maj 2011

Lyckospark i rumpan!

Sitter alldeles utslagen i soffan!  Så skönt att den här helgen är över, med två födelsedagskalas och Svenska Skolans avslutning... Jag är trött och ska gå och lägga mig om några minuter, men jag vill bara passa på att skicka en lyckospark i rumpan på er som sätter igång min UTMANING idag, medan jag sover sött! :)  Fick en fråga från Jenny, på F.B. om det är okej att göra styrka och kondition på samma dag, eller om jag hade tänkt att de ska vara separata.  Det är helt okej att köra dem på samma dag - och ibland också lika bra, då man ändå är peppad att träna!
Vi är PÅ GÅNG, vi är LADDADE, vi är TÄNDA!!!

Kram och Lycka till!

söndag 29 maj 2011

Erikas 5 veckors träningsutmaning!!!

Nu har ni en dag kvar på er att vila upp er - eller peppa er själva- för på måndag tänker jag börja min 5 veckors träningsutmaning till er i förhoppning att kunna uppmuntra varandra till träning.  Jag hoppas att ni antar min utmaning och att ni även kommenterar hur ni mår, mål som ni vill uppnå, resultat eller frågor som ni kan tänkas ha.  Jag ser fram emot att vi ska kunna peppa varandra! :)

Träningschemat kommer att se ut som följande:

Vecka 1:  3 dagar kondition (minst 20 min.)  2 dagar styrka.  Flexibilitet / stretching.

Vecka 2:  3 dagar kondition (minst 20 min.)  3 dagar styrka.  Flexibilitet / stretching.

Vecka 3:  4 dagar kondition (minst 20 min.)  3 dagar styrka.  Flexibilitet / stretching.

Vecka 4:  3 dagar kondition (minst 30 min.)  4 dagar styrka.  Flexibilitet / stretching.

Vecka 5:  3 dagar kondition (minst 30 min. ) 3 dagar styrka.  Flexibilitet / stretching.

Skriv in dagarna du tänker träna i din veckoplanering och håll dig själv ansvarig för att genomföra träningen på dessa dagar.
Jag uppmanar dig att testa dig själv, under vecka 1, på något som du vill förbättra under den här perioden.  Ta tid på dig själv första gången du springer en viss distans; se hur länge du orkar hoppa hopprep oavbrutet; testa hur många sit-ups eller armhävningar du kan göra - för att sedan testa dig själv igen under vecka 5.
Det är viktigt att utmana sig själv!  ;D
Förslag på konditionsträning kan vara: Power walking eller stavgång, löpning, cykling, rollerblading, dans eller hopprep.

För styrka rekommenderar jag en kombination av olika muskelgrupper, som t.ex. 3 omgångar av 20 sit-ups, 20 armhävningar och 20 lunges.  Jag kommer att försöka ge lite olika förslag på övningar när utmaningen väl är igång.

Jag hoppas att ni känner er laddade för på måndag kör vi igång!!!

Kram!

lördag 28 maj 2011

Hur kommer man ikapp?

Går och undrar när jag äntligen ska få känna mig som om jag har hunnit ikapp?  Jag har betat av saker om vartannat och för varje evenemang så känner jag att "om jag bara får fullfölja det här så blir det nog lite lugnare och jag kan få lite mer struktur i vardagen".  Men så hinner jag inte mer än slutföra den händelsen, så är det något annat som dyker upp.  Nu har vi precis firat Porters födelsedag, med allt vad det innebar.  Alla hans presenter ligger uppslängda på en soffa, då han vill leka med dem hela tiden och en stor luftmadrass blockerar hans leksaksskåp i pojkarnas rum.  Jag känner inte att jag riktigt har fått undan allt från vårt födelsedagsfirande och till helgen har vi två födelsedagar och Svenska Skolans avslutning som vi ska delta i.  Mina PT böcker och studier hänger fortfarande över mig som en tung mantel som jag inte tar tag i nog ofta och de flesta dagar känns det som om jag springer omkring och jobbar och fixar och ändå inte har något att visa upp vid slutet av dagen... Snacka om klassiskt hemmamammasyndrom!

Nu har jag i alla fall bakat mjuk kardemummakaka och packat bilen full med kylbox, fiskdamm, fiskdammspriser, avtackningspresenter till lärare och styrelse, diplom till barnen mm.  ...och bara jag får morgondagens Svenska Skolan-avslutning och 7-årskalas ur världen så ska ni nog se att allt kommer att börja ordna upp sig för mig... ;)

Kram!

torsdag 26 maj 2011

Löparrunda och Akupunktur

Tänk att man kan bli så himla trött av ett barnkalas!  Ojojoj, det kändes som om jag varit ute och festat hela natten när jag vaknade i morse.  Bestämde mig i alla fall att sticka iväg och springa en runda och nu när jag har mätt ut på datorn hur långt jag sprang så blev jag förvånad att jag faktiskt tog mig till 9.2 km.  Jag säger det igen... ibland ska man inte tänka så mycket på träningen, utan bara göra det.  Jag körde ingen styrka idag, då jag tränade med grannarna i parken i måndags och fortfarande har lite träningsvärk i armarna. :)

Mitt på dagen kom min väninna till mig och gav mig akupunktur.  Jag har alltid velat testa det då jag faschineras av olika sorters "natural healing".  Hon är alltså akupunktör och håller på att skapa en ansiktsbehandling där hon kombinerar nålar med ansiktsmassage för en uppfräschande effekt och jag får vara hennes försökskanin! :D  Det är bara att hålla tummarna att det funkar... skönt var det i alla fall.

Nej, nu måste jag hoppa i sängs!
Kram och god natt!

Porters Piratparty!

Går omkring och myser och småler över gårdagens Piratparty...  Det blev så himla lyckat - och Porter var jättenöjd!

Jag trodde, när jag planerade att ha festen på en tisdagseftermiddag, att det skulle bli ett mindre kalas med bara några av Porters vänner - men det visade sig att det var många som ville komma och umgås i parken sådär efter skolan.  Hans önskan var att bjuda sina klasskamrater och till slut blev det 30 barn och ca 20 vuxna!!!  När barnen kom dit fick var och en en hink med piratnödvändigheter, såsom pannband, ögonlapp, tattueringar, chokladguldpengar, självlysande armband till pojkarna och färgglad fläta till flickorna, trämasker som kunde färgläggas plus lite annat smått och gott.

 Min mamma hade gjort ett fantastiskt jobb med marinerade kycklingklubbor, som fick ätas med händerna på sjörövarvis.  Vi serverade dessa med en pastasallad och bröd.  Efter en skattjakt efter godispåsar i sandlådan var det äntligen dags att hugga in i den otroliga Sjörövartårtan på 6 lager som Mamma bakat.  Porters min var helt ovärderlig när han fick se den färdig för första gången och hans kompisar var mäkta imponerade!









Ja, det var verkligen en fantastisk 5-årsfest och den bästa komplimangen var för mig i morse när jag släppte av Porter på skolan och en flicka i hans klass stod och stirrade på mig med stora ögon.  Hennes mamma förklarade att det var för att jag var den coolaste piratmamman igår... "You're like a rockstar to her!"  Hahaha, man kan ju bli smickrad för mindre!

Kram!

tisdag 24 maj 2011

Min lille Sjörövare fyller 5

Bakar, steker kycklingklubbor, lagar pastasallad, fixar presenter till alla barnen som kommer, ska sticka iväg och sätta en "reserverat"-skylt på parkbordet, fylla upp ballonger och gräva ner godispåsar i sandlådan för skattjakt...  Min stora kille Porter fyller 5 idag - Sjörövarparty, here we come!!! :D

Mormors sjörövare av chokladbollar doppade i vit choklad!

Dekorering av Sjörövarskeppstårtan!!!
Kram!

måndag 23 maj 2011

Löpar-Mormor!!!

Innan jag har skrivit ihop min tränings-utmaning till er så tänkte jag att ni idag ska få motiveras av min Mamma. Igår på vägen hem från min rollerbladingtur såg jag helt plötsligt någon bekant... Det var min lilla mamma som var ute och sprang!!!  Först hade hon sprungit runt, runt, runt kvarteret med Skyler på rollerblades och Porter med sin skateboard.  Då tyckte hon att hon kände sig så i form att hon stack iväg på ett par kilometrar till - hon e för go!  Om min mamma (66 år) kan - så kan du!

Kram!

Smoothie-power!

Gjorde en jättegod smoothie i morse som jag måste dela med mig av.  Jag vet... den har spenat i sig!  Men jag lovar att man inte kan smaka det alls - testa får du se!

1/2 C (1 1/4 dl) Frusen Spenat
1 C (2 1/2 dl)    Frusna Blåbär
1                       Banan          
1                       Apelsin            
1 C (2 1/2 dl)    Grekisk Yoghurt Naturell
1 C (2 1/2 dl)    Äppeljuice
1 tsp (tsk)          Kanel

Blanda ihop allt och kör i en blender / mixer ett tag tills du får en bra konsistens.

Njut! :D

söndag 22 maj 2011

Var var du dagen då jorden skulle gå under???

... själv var jag ute och åkte rollerblades med den finaste lille Oliver sovandes i vagnen framför mig då vid 15-tiden, när enligt vissa medier, jordens undergång skulle börja ta plats.  Jag stannade till vid strandkanten och stod och njöt av solen, värmen, doften av havet, surfarna i vågorna och barnfamiljerna lekandes på stranden.  Jag har egentligen inte gått och tänkt på denna domedagen förrut - det var aldrig något jag trodde på eller oroade mig för.  Men det slog mig när jag stod där och tog in allt att - tänk om det är sant!  Och om det nu är så... levde jag min sista dag till fullo?

Nu vet vi ju alla att jorden är intakt och om man vill kan man välja att göra narr av dessa förutspådda visioner.  Eller så kan man välja att använda dem som en liten tankeställare.  Ingen av oss kan förutspå vår sista dag, men vi kan alla se till att göra den mer meningsfull!  Det handlar om att leva, fullt ut, varje dag!  Njut av vad ni har och dröm om och sträva efter vad ni önskar.  Stanna upp ibland och ta in allt runt omkring er - se världen genom ett barns ögon...

Ta hand om och var öppen mot varandra.  Tillåt dig själv att glädjas med andra och uppmuntra någon som du spontant tycker behöver det!  Och viktigast av allt... var ärlig mot dig själv och skapa det liv som du önskar!

Kram!

lördag 21 maj 2011

Andranamns-namnsdag! ;)

Chokladmuffins med barnen
Idag, mina vänner, har det varit en väldigt speciell dag!  ...för er som inte var medveten om det så vill jag berätta att 20 maj är min andranamns-namnsdag... Karolina. :)  Haha, om inte min mamma var här så hade nog dagen passerat som vanligt - men nu fick jag både sång och hembakade vaniljfyllda chokladmuffins.

Morgonen startade tidigt med fnissande barn som efter tre nätter tillsammans fortfarande inte kunde sova längre än 5:45.  Jag och Danny går omkring som zombies medan barnen fnissar och leker och skrattar och busar och fnissar och springer... och fnissar...  Danny lämnade av våra vänners barn på respektive skolor i morse medan jag tog våra barn.  Sedan gick mamma och jag med Oliver ner till stranden.  Det är en hel vecka sedan jag sprang och jag har inte alls kännt mig motiverad...  Idag var inget undantag - men jag insåg att jag bara måste göra det.  Mamma gick med Oliver längs boardwalken och jag stack iväg en sväng.  Det var motvind och jättetråkigt.  Jag kände mig stel och tung i benen.  Då tänkte jag på vad Danny alltid brukar säga:  "no matter how you feel running - you can bet it's going to change".  Dvs. det spelar ingen roll om hur du mår när du springer - om du fortsätter långt nog så kommer det garanterat att ändras...  Och det blev faktiskt bättre!  Mest kände jag mig nöjd över att jag bara tog tag i det och sprang även fast jag inte kände för det. :)  När löparrundan var klar så gick vi ner till vattenbrynet där de hade haft en sandbyggartävling igår.  Det var rätt otroligt att se vad de hade åstadkommit i bara vanlig sand!




Eftermiddagen har spenderats till att leta efter allt som har med pirater att göra.  På tisdag är det Porters födelsedag och vi har bestämt oss för ett Piratkalas i parken på eftermiddagen.  Han ser så fram emot det!

Nu måste jag bara sova...
Kram!

Ignorerar bara av misstag...

Vet inte riktigt vad det är med Blogger, men jag fick precis två kommentarer till mig som var skrivna den 11:e och 12:e maj...  Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om ni tror att jag har ignorerat er, men det var inte med flit! ;)  Det måste ha varit i samma veva som mitt inlägg försvann någon dag...

Jag fick en förfrågan av Mikaela om att göra en liten utmaning för mina läsare för att uppmana till träning.  Bra idé tycker jag - jag ska jobba på ett litet träningsprogram så återkommer jag snarast med det! :)

Kram!

onsdag 18 maj 2011

BrännbollsVM?

Men ojoj!  Jag vet ju att jag är tävlingslysten, men när jag ser det med mina egna ögon så är det ju nästan lite pinsamt!!!  Min väninna från Svenska Skolan har precis lagt ut bilder från skolans brännbollsdag... Söta bilder på barn som slår bollen och skrattar och springer lite lätt.  Men när man ser mig skulle man kunna tro att det var VM i brännboll!!!  Allvarligt?!?  Snacka om att inte ha någon självkontroll - hahaha...  Och bilderna på dottern visar liknande fightaranda...





Jaja, det är ju tur att man kan skratta åt sig själv och att barnens pappa visar lite mer självbehärskning i alla fall...


Kram!

3 vuxna, 5 barn och en Toyota Corolla som transportmedel...

Sitter på soffan - utslagen...  Jag visste att den här dagen skulle bli lite hektisk, men att den skulle bli fylld med så mycket spänning hade jag inte kunnat räkna ut!

Startade av morgonen med pojkarna till Svenska Skolan efter att jag släppt av Skyler på sin skola.  Vi hade planerat en "strand dag" ute på gräsmattan vid skolan, men som tippat så regnade det och våra badbassänger fick bytas ut till fallskärmar och bollar inomhus istället.  Efter att barnen fick ta för sig i glassbaren och blivit underhållna av oss lärare så skyndade jag och pojkarna oss iväg för att hämta upp Mamma från flygplatsen.  Det var så underbart att se henne igen!  Jag kan inte fatta att det är nästan ett år sedan vi sågs!

Ca 45 minuter senare var vi hemma igen, slängde i oss en banan, bytte kläder och dags att sticka iväg och hämta Skyler från skolan.  Min lilla skruttfia var så gullig när hon kom springandes in i en stor öppen mormorfamn!  När vi hämtat upp Skyler åkte vi 35 minuter söderut för att hämta upp våra vänners dotter från skolan.  De jobbar båda borta den här veckan och vi har lovat att ta hand om deras barn i 4 dagar.  På väg för att hämta upp deras son från sitt dagis så började något varningsljud att plinga i bilen.  Lite senare tändes varningslampan för batteriet och GPS:en slog på och av och gjorde en massa konstiga ljud...  Vi lyckades ta oss in på en bensinmack och sedan dog bilen...  Jag ringde Danny som började åka för att möta oss och också AAA som är som en vägassistans-försäkring, där de kommer ut med en truck och hjälper till med vad det nu är som är fel med bilen.  Tydligen var det något generatorfel - en "alternator" som behövdes bytas ut - och bilen behövdes bärgas!  Okej... ut med alla tre barnen och bilstolar och väskor.  Iväg och köpte något att tugga på till de hungriga barnen medan vi väntade på bärgningsbilen.  Barnen satt och hade picknick på en gräsplätt vid macken och tyckte allt var jättespännande!  När Danny och Oliver väl kom dit hade jag 15 minuter på mig att hämta pojken innan dagiset stängde.  Då vi kom tillbaks till macken kunde jag inte annat än skratta... här stod vi - 3 vuxna, 5 barn, bilstolar, väskor och en liten Toyota Corolla som enda transportmedlet hem... Hahaha!

Lyckligtvis hade Danny fått tag på vår granne som inte bara kom och hjälpte oss hem, men också har en kompis som är mekaniker och lovade att fixa vår bil.  Jag körde före och visade bärgningsbilen vägen till vårt hus och skyndade mig in för att i alla fall få ETT litet bildbevis på vår händelserika dag! ;)  Efter detta blev det lite panikartat pizza från frysen och stressig nattning av 5 barn...

Jag som hade sett fram emot att få komma hem idag och gå tillbaka till att känna mig som en 14-åring och bara bli omhändertagen av min Mamma... jaja, jag har ju tre veckor på mig!!!
Kram!

tisdag 17 maj 2011

Brännboll i parken!

Nyss hemkommen från sista lektionen på Svenska Skolan för den här terminen.  Känns lite vemodigt att det kanske var sista lektionen över huvud taget... men så kan jag inte tänka nu innan vi verkligen slår slag i saken och flyttar härifrån!


Kul var det i alla fall i kväll.  Vi träffades i en park och grillade korv och spelade brännboll.  Självklart måste våra halvsvenska barn lära sig det svenskaste av det svenska... inte softball... inte baseball... inte cricket... hur ska de annars någonsin möjligtvis kunna blända in i det svenska samhället?  Om de inte kan brännboll?!?  Tack vare Svenska Skolan så är vi nu i alla fall på god väg! ;)

Tack till alla fantastiska lärare för den här terminen!
Nu är det bara att ladda inför sista lektionen för Svenska Förskolan i morgon.  Vi ska ha "stranddag" med en massa lekar och bus - fast tydligen ska det regna i morgon, så vi kommer nog få flytta vårt beach party inomhus... :)
Kramar!

måndag 16 maj 2011

Ikko's Super Energy Bars

Jag har fått förfrågan om recept på mina Super Energy Bars som jag gör lite då och då.  Det finns så många olika sorters energy bars att köpa, men väldigt få som jag känner är okej att kunna ge till mina barn.  Jag fick orginalreceptet av min svägerska, men har sedan mixtrat mig fram till detta.  Det är enkelt att byta ut eller lägga till andra ingredienser som t.e.x. jordnötssmör eller torkade aprikoser mm.  Det är bara att prova sig fram.

Det är lite svårt att omvandla receptet, då måtten inte blir exakt lika - det kan hända att det behövs lite mer mjöl än jag har skrivit (kör med råge).  Jag har skrivit med både Svenska och Amerikanska mått för att göra det lättare för alla parter. ;)

Jag använder en food processor för nötter, frön och havregryn, så att det inte är så stora bitar för barnen.  Jag hackar likaså chokladen och russinen/tranbären så att de är mer utspridda.

1 1/3 C (3 dl)  Havregryn (Oats)
3/4 C  (2 dl)    Vetekross (Wheat Bran)
3/4 C  (2 dl)    Vitt Fullkornsmjöl (White Whole Wheat Flour)
3 tbsp (msk)    Krossade Linfrön (Flaxseed Meal)
3 tbsp (msk)    Mandlar (Almonds)
5 tbsp (msk)    Solrosfrön och Pumpakärnor (Sunflower- and Pumpkin Seeds)
1/4 C (0.5 dl)  Russin / Torkade Tranbär  (Raisins / Dried Cranberries)
4 tbsp (msk)    Hackad Mörk Choklad (Dark Chocolate Chips)
1/2 tsp (tsk)     Salt
2 tbsp (msk)    Kanel (Cinnamon)
3/4 C (2 dl)     Rapsolja el dyl.  (Canola Oil or Grape Seed Oil)
1/3 C (75 ml)  Honung (Honey)
2                     Äggvitor (Egg whites)
1/2 C (1.25 dl) Tranbärsjuice (Cranberry Juice)

Blanda ihop allt, platta ut i en ugnsform och baka i 175 grader (350 F) i ca 20 min.  Skär i bitar medan det är varmt.

Dessa är perfekta som ett litet mellanmål, att äta innan träningen eller att ha med sig på cykelturen!

Ät, njut och få energi!!! :D
Kram!

söndag 15 maj 2011

...du vill väl ha en sån som Danny... (Hur jag hamnade i USA)

Jag har ju faktiskt bett att ni ska ställa frågor till mig - och sedan har jag ignorerat mina fina tjejer som verkligen har frågat mig, i ett par dagar nu... sorry!  Karin och Jeanette undrade hur jag hamnade i USA och hur ofta jag åker hem till Sverige.

När jag var yngre drömde jag alltid om att åka till USA på ett High school år, men jag ville inte avbryta mina studier i Sverige utan pluggade färdigt på Ekonomiska linjen på Wargentinsskolan i Östersund.  Efter ett par år av Au-pair-jobb i London och andra jobb hemma så bestämde jag mig till slut att åka på ett utbytesår för att fundera ut vad jag ville göra med resten av mitt liv...  Detta var på hösten '94.  I min ansökan till förmedlingen bad jag om att få bli placerad i Florida eller Kalifornien - men blev istället skickad till Buffalo, NY!!!  Båda vintrarna jag var där var det -40 grader!!!  Och inget finns det att göra med all snö som faller - alla bara sitter inne och dricker öl och spelar kort...  Och ja, ni läste rätt - ändå valde jag att stanna där TVÅ vintrar...  Jag hade träffat en kille och blev kvar ett år till...

När jag blev less på allt som hade med Buffalo att göra (inklusive killen) så bestämde jag mig för att äntligen dra mot varmare breddgrader och studera färdigt på min Bachelor's degree i teater som jag hade påbörjat.  Jag blev antagen till California State University, Fullerton och började studierna där hösten '96.  Samtidigt som jag drömde om Kalifornien så sökte min dåvarande kille sig också hit ner.  Han blev antagen till en annan skola, men bestämde sig sedan för att byta till min skola så att vi kunde gå tillsammans... ; /  Jag delade en lägenhet med 5 andra tjejer och två våningar under oss bodde det 6 killar som vi umgicks med mycket - en av dem var Danny...  Ska sanningen fram så kunde jag inte med Danny första gången jag träffade honom!  Det var nästan som en kemisk reaktion - jag tyckte han var så arrogant att jag var tvungen att gå därifrån!  Detta ändrades såklart och vi blev bra kompisar.  När jag väl gjorde slut med min pojkvän så sa han "... du vill väl inte ha en sån som mig - du vill väl ha en sån som Danny!"  Hah, tänkte jag - vad fasen pratar han om?  Han måste ha sett något som jag inte hade någon aning om vid det laget - Danny och jag hade nog personkemi ändå! :)

Såhär kluvet kan det kännas ibland... :)
Jag har nu alltså bott i USA i snart 17 år, förrutom några månader 2003 när vi bestämde oss för att flytta till Sverige - via Åland... (det får bli ett annat inlägg...).  Jag saknar självklart Sverige.  Jag tror att de flesta som bor utomland har en liten dröm om att kunna flytta tillbaks någon gång.  Vi hade som sagt chansen att prova det 2003 - men just då var det inte för oss.  Nu börjar de tankarna att återkomma igen...  Vi åker normalt till Sverige en gång per år - det var lite oftare när Skyler var liten.  Nu till sommaren vet jag inte säkert om vi kommer att komma iväg, då vi inte riktigt själva vet var vi kommer att ta vägen (eller göra) till hösten.  Just nu är det en dag i taget som gäller och på tisdag kommer Mamma och hälsar på i 3 veckor så nu får jag glädjas över det! :)

Kram!

lördag 14 maj 2011

Tävlingslystna mamman

Ojojoj, försöker skriva med ett handikappat finger...
Min tävlingslystenhet börjar gå överstyr!

Det började med att jag i torsdags (efter att ha sprungit drygt 8 km utan problem) tävlade med Skyler till bilen och sträckte en muskel i vaden!  Jag vet, jag skadade mig när jag race-ade en 6-åring...  Jag har haft så himla ont och måstat massera och gå i gympaskor för "stötdämpning".

Så i går bestämde vi oss för att spela en liten vänlig dodgeball match... jag, Danny och barnen...  Ni vet spelet där man kastar en mjuk boll mot varandra - och om man blir träffad är man ute.  Vi skrattar och har kul och till slut är det bara jag och Danny kvar...  det är då det börjar bli seriöst...  Haha, jag skrattar så tårarna rinner, för vi blir båda så himla ivriga!  Vi slänger oss åt sidorna för att hoppa undan för bollen.  Till slut kastar Danny en boll mot mig i knähöjd - jag hoppar högt upp i luften och lyckades undvika bollen, men smashar istället ringfingret i knät!  Så himla smidigt!!!  Nu sitter jag här med ett jättetjockt finger som börjar skifta färg till grön-blå-lila.

fredag 13 maj 2011

Var är mitt inlägg???

Gick in på bloggen för att skriva och undrar nu var mitt senaste inlägg tog vägen???  Hah - vad knäppt!  Jag förökte t.o.m. länka från min Facebooksida, men det gick inte - det står att inlägget inte finns längre...  Jag undrar om det är för att jag lånade ett kort från en modell / Personlig Tränares hemsida???  Men jag skrev ju i alla fall ner hemsidan...  Kanske var det för att jag utmanade honom - Mr. snyggo muskelkille - you can't take the heat?  Haha, nu börjar jag låta som min mamma som tror att alla spanar på hennes dator!

Jaja, vi får väl se om det kommer tillbaks eller om det är för evigt borta i cyberspace...

Kram!

torsdag 12 maj 2011

Snygg manlig PT - se upp!

www.micahlacerte.net
Den här PTn måste passa sig... ;)
8.4 km blev det idag - och nu när jag har sprungit över milen några gånger så känns det helt plötsligt inte så speciellt!  Vad löjlig jag är!!!  Jag har sagt att det kan vara motiverande att dela med sig av sin träning, för om du är som jag så känner du att du måste prestera lite bättre nästa gång.  Men nu måste jag påminna mig själv om att man måste ju också vara glad för det man presterar!  Vissa dagar orkar man mer än andra, men bara man kommer ut och rör på sig - om det så är en promenad på 10 minuter - så är det ju bättre än att sitta stilla.  Och faktiskt tyckte jag att jag jobbade hårdare idag än på länge...  Jag hade bara en viss tid på mig innan Ollie skulle bli avlämnad här hemma, så jag sprang betydligt fortare än jag gör normalt.  Det var skönt att känna att jag kunde pusha mig själv lite mer med hastigheten.  När jag började närma mig hemmet så såg jag att jag hade bra med tid till godo, så jag sprang till parken där Oliver var och lekte istället.  Där var det en grupp mammor som var i full färd med en boot camp.  Jag stod och tittade ett tag och blev både inspirerad och peppad att fortsätta min bana - men jag insåg att jag kommer att måsta konkurrera med snygga manliga tränare för hemmamammaklienterna! ;D Haha!

onsdag 11 maj 2011

Non-stop dag

Idag har varit en non-stop dag...
Skyler till skolan och jag och pojkarna till Svenska Skolan.  Det var näst sista klassen för terminen och vi hade en teatergrupp från Sverige hos oss som uppträdde.  Mycket populärt hos barnen!  Efter skolan tränade jag granndottern  i en timma i parken.  Vi körde bl.a. löpning med sprint, lounges, idioten, triceps dips och push-ups med hjälp av parkbänk och lite magövningar.  Hämtade Skyler från skolan och passade på att handla mat då det bara var vi två.  Åt lunch och körde sedan en repris i parken med grannmamman och hennes väninna.  Vi var tvungen att dela upp det eftersom dottern har kvällsskola på tisdagarna.  Kvällen har bara flugit iväg med middag, hemläxor och övning av Skylers dikt inför fredag.  Nu är klockan helt plötsligt 23:15 och jag skulle ha sovit för länge sedan...  Jag försöker peppa mig själv att springa i morgon bitti då onsdagar ju är min dag då jag får vara barnlös i ett par timmar...

Måste sova, måste sova, måste sova...
Kram!

tisdag 10 maj 2011

Fråga mig! :)

Jag blir så glad när någon ställer en fråga eller kommenterar vad jag skriver - bloggen blir så mycket mer levande då!
En vanlig dag så läser ca 150-200 personer min blogg.  Om ni lämnar en liten hälsning eller frågar om nåt så hjälper det mig också med att veta vad ni vill läsa om...
Kram och Tack! :)

Perfekt mellanmål!

Ett tips på ett enkelt mellanmål - perfekt som en liten återhämtning för kroppen efter träning eller för barnen efter skolan!

Äpple med ekologiskt jordnötssmör och kanel.

Äpple - fiberrikt (bra för tarmarna), full av vitaminer, mineraler och antioxidanter som kan ha en motverkande effekt för många typer av cancer, såsom prostata-, kolon- och cancer i urinblåsan.

Ekologiskt Jordnötssmör - innehåller fleromättat fett som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, fiber, vitaminer, mineraler och protein som är nödvändigt för att bygga muskler och hålla kroppen stark.

Kanel - innehåller förvånansvärt mycket antioxidanter - 1tsk kanel har lika mycket som drygt 1dl blåbär!  Kan hjälpa till att sänka det dåliga kolesterolet och likaså blodsockerhalten.  Det kan också hämma spridning av bakterier i mat och har i studier visat positiva effekter på minnet.

Ät upp!!!

söndag 8 maj 2011

...hhhhaaaappy mother's day till mig!!!

Idag är det Mother's Day här och jag tänker äta kaviarmackor till frukost även om resten av familjen köjs av min andedräkt efter...  Jag tänker gå omkring och andas på dem en efter en... Hhhhaa... hhhaaaa... hhhhaaaappy mother's day till mig!!! ;D  Haha, näe riktigt så dum kan jag inte vara till min fina familj som faktiskt lät mig sova till kvart-över-åtta idag!

När jag väl hade vaknat så fick jag inte kliva ur sängen då Danny och barnen hade planerat att servera mig frukost på sängen (som tydligen inte var riktigt färdig ;) ).  Det var underbart att ligga och lyssna på dem!  Efter lite stök och smyg och smussel kom de till slut in med tea, juice och våffla och en fin ljusstake som Skyler hade gjort i skolan!  Åh, mitt hjärta är så fullt av kärlek!!!

Om folk frågar hur jag kan vara i form som hemmamamma av tre barn brukar jag skämtsamt säga att det är för att jag springer efter dem hela tiden...  men så är det inte egentligen... det är för att de alltid äter MIN MAT!!!  Jag fick en bit av våfflan och resten åt Oliver upp.  Sedan kom Danny med lite äggröra - och den åt Skyler upp!!!  Tydligen är alltid vår mat så mycket godare - även om de har precis samma på sina tallrikar!  Men det spelar ingen roll... jag fick sitta och njuta av mitt tea medan Skyler satt och läste för mig. :)


Vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte riktigt än - just nu tar vi det bara lugnt och slappar lite...  Framför allt Zoe och Oliver...

Kram!

Bilar, bilar, bilar...

Om jag någonsin ifrågasätter varför vi vill flytta igen så säg till mig att sätta mig i bilen och ta en åktur.  Om vi bara kunde hålla oss inom en 5 km radius från vårt hus så skulle jag vara fullkomligt nöjd med att stanna här, men idag blev jag snabbt påmind om en av anledningarna till att vi söker oss någon annanstans...  TRAFIKEN!!!  LA har 4 av de 10 värsta motorvägarna i hela USA!  Så här såg det ut när vi åkte för att hälsa på några vänner norr om Los Angeles idag...



Det är ju helt vansinnigt! ...och detta är på en lördag kl. 18 - det bör ju inte ens vara rusningstrafik...

Jag har hållit på att samla lite bilder till ett inlägg för att visa hur folk dekorerar sina bilar för högtider etc. - vilket ni kommer att se är lite knäppt i sig.  Men om man tänker på hur mycket tid vissa spenderar i bilen så kanske det inte är så konstigt egentligen.  Om bilen ändå ska vara ens andra hem, så kanske man kan göra den lite hemtrevlig! ;)

Den första bilden tog jag nere vid stranden i påskas - någon som lite käckt hade klätt ut BMWn till en påskhare...

En annan variant av liknande utstyrsel såg vi mycket i jultider när Rudolf med röda mulen var riktigt poppis...

Det är så klart mycket klistermärken som visar vilka man röstade på i presidentsvalet eller vilka olika åsikter föraren har som han tydligen bara måste dela med sig av till omvärlden...
... och andra klistermärken som är poppis är att visa vilken sorts familj man har...  I den här bilen körs en Mamma, Pappa, två flickor och en hund... vår familj består av Mamma, Pappa, tre pojkar och två katter...  Eller den populära poängtavlan - Flickor 2 Pojkar 1...


Ytterligare klistermärken (som jag själv har lite svårt för) är när de använder bilen som ett minnesord för avlidna släktingar.  Den här bilden är ett exempel på hur de ser ut, då jag tycker att dessa är för privata för att ta kort på...

Den sista bilden BORDE vara privat - men tyvärr är så inte fallet!  Det finns tydligen vissa som tycker att det är coolt att hänga en stor pung från dragkroken på sina stora pickup trucks!  Som om bilen i sig inte var nog av en penisförlängare...  Fast en gång såg jag faktiskt en som hade hängt ett par kulor från en Mini-Cooper - och det var nästan lite roligt... nästan...

Kram!