onsdag 26 januari 2011

Ultimata hemma-mamma-gympan! -del 2

När man är hemma med barn kan det vara svårt att ta sig tid till att träna.  Det finns många olika sätt att träna på hemma - och många som barnen också tycker är roligt att delta i!

Hopprep är en superbra konditionsträning.  När du har kommit in i hoppningen så kan du variera med höga knälyft, kick mot rumpan, hoppa från sida till sida, dubbelsnurr med repet etc.


Rockring är både kul och bra träning för hela bålen.  Se till att du köper en storlek större för vuxna.  Jag försökte använda barnens till en början, men insåg snart att en större rockring var nödvändig.


Få med barnen i träningen!  Ni kan ha kul tillsammans medan ni tränar - för barnen är det ju mest som en lek!  Kanske något vi borde anamma lite oftare...  Du blir också en bra förebild för barnen och kan visa hur viktigt det är att motionera för att få en stark, frisk kropp.


Genom att använda en boll när du gör sit-ups så används automatiskt flera av dina magmuskler eftersom kroppen måste försöka hålla balansen samtidigt.  Sätt fötterna brett isär till en början och träna på att föra dem närmare varandra ju säkrare du blir på bollen.  Bollen bör vara full med luft - och inte alls som min... :/


Pushups kan varieras på olika sätt med bollen.  I den första övningen integreras magövning och pushup.  När du blir trött i armarna så kan du köra några extra knä-indragningar för att riktigt jobba magen.  Den andra övningen är lite svårare och bör övas på innan du kör fullt ut, men det är en bra övning för mage, rygg, armar och höftböjare.  ...och inte minst balansen! :)


Balansbrädan köpte vi bara för kul, men det är väldigt bra träning för både muskler och koordination.  Här kör jag lite armövningar med gummibandet samtidigt för att stimulera både kropp och hjärna. :)


Det finns oändligt mycket träningsformer man kan göra utanför gymmet - utan dyra redskap.  Det viktigaste träningsredskapet du har är din egen kropp - det handlar bara om att komma på bra övningar.  Jag hoppas att några av de här tipsen kan hjälpa.

Kram!

1 kommentar:

  1. WOW va du är vältränad!! Och tuuusen tack för alla tips, blir så sjukt motiverad just nu!! Kommer garanteratt att köra dessa!
    Ännu en gång tack för insperationen!!
    Kram K

    SvaraRadera