söndag 21 november 2010

Babyshower - en Amerikansk tradition

Imorgon ska jag iväg på en "Babyshower".  Det är en av mammorna på Svenska Skolan som efter två pojkar nu ska få en flicka.

Att ha en Babyshower är en vanlig tradition här i USA.  De är ofta anordnade för Mamman - av hennes vänner (som i morgon), men kan också vara en fest för båda föräldrarna där man firar babyn som ska komma.  Normalt har man showern när mamman är i 7:e, 8:e månaden.  I de flesta fall, när man väntar första barnet så registrerar man sig på olika babyaffärer och går omkring med en sån "prispistol" och scannar koderna på alla möjliga saker som man vill ha till bebisen.  Sedan kan släkt och vänner gå in på affären och skriva ut en lista på vad man har önskat sig.  (Detta gör man förresten också när man ska gifta sig).

När jag var gravid med Skyler gjorde vi alltså detta.  Det kändes väldigt konstigt och sniket att gå omkring och märka allt man vill ha - men å andra sidan så underlättar det ju för folk att veta vad någon behöver...
När vi sedan hade en "couples shower" genom Dannys jobb fick vi verkligen ALLT!  Det var helt galet - vi vick spjälsängen, skötbordet, barnstol, masserande liggstol, babygunga och alla möjliga kläder och filtar och sängkläder och blöjor för flera veckor.  Ja jag kunde inte fatta hur givmilda folk var...

Morgondagens Babyshower kommer nog vara lite mer intim, då det ju är tredje barnet - men jag ser fram emot att få välkomna en liten tjej in i deras redan så fina familj! :)

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar