torsdag 25 november 2010

Thanksgiving och "black friday"

HAPPY THANKSGIVING!
Idag firar vi en av de största Amerikanska högtiderna.  En dag som till en början firades för att tacka indianerna för att de hjälpte svältande pilgrimmer att överleva.  Det är väl alltid ett litet indian-inlägg i parader och sånt, men nu handlar dagen mer om att umgås med familj och vänner och reflektera över vad man är tacksam över.  Men mest av allt så handlar det nog om MAT... :)  Vi ska snart börja fylla och tillaga en 8kg kalkon som ska serveras med potatismos, brunsås, majs, vitlöksfrästa gröna bönor och tranbärsgele'.

I vanlig ordning så firar vi Thanksgiving tillsammans med Skylers gudföräldrar och deras två barn.  Ehab är från Egypten och Heather från Kanada.  I år kommer också våra danska vänner Ronny och Christina med deras två barn.  Normalt brukar Danny vara den enda amerikanen i sällskapet, men i år får han stöd av sina föräldrar! :)

Imorgon är det "black friday" - den största shoppingdagen på året.  Alla affärer har specialerbjudanden och "early bird specials" - dvs. handla tidigt så får du bästa priserna...  När jag för 13 år sedan jobbade på  en klädbutik så kommer jag ihåg att vi öppnade kl. 05.00 på black friday - vilket vi tyckte var helt galet.  Varje år har affärerna flyttat upp sin öppningstid för att försöka klå sina konkurrenter och nu är det flera stora affärskedjor som har öppet från midnatt!  Folk är helt galna och köar utanför affärerna i flera dagar ibland för speciella erbjudanden...

Själv har jag inga planer på attt ens vara nära en affär imorgon, men jag kanske utnyttjar vissa internet specials som många butiker erbjuder... :)

Nu är det dags att börja dagen med att skala lite potatis...

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar