Mmmmm, lördagsmorgon och mumsiga frukostvåfflor - kan dagen börja bättre?
Vi har alltid fullkornsvåfflor i frysen som man bara värmer i brödrosten - jag vet, låter kanske mesigt, men de är jättegoda och så himla enkla! Finns inte såna att köpa i Sverige, så kan man ju alltid göra egna fullkornsvåfflor och slänga in i frysen för snabb upptining i micron eller brödrosten. Jag hittade följande recept på internet (kokaihop.se) som jag tyckte lät spännande - kanske kan va något?
Ingredienser (4 portioner/st.)
Gör så här
Blanda mannagryn, dinkelmjöl, grahamsmjöl och salt i en bunke. 2) Vispa tillsammans med mjölk och kesella till en jämn smet 3) Rör ned ägg och vatten. 4) Värm järnet och smöra laggen lätt. - Grädda! (Ca 8 st våfflor i enkeljärn)
Hmmm, undrade just över bakpulver, och gick tillbaks och såg att hemligheten bakom dessa våfflor är det ekologiska mannagrynet, vilket tydligen gör att man inte behöver bakpulver... :)
Godast tycker jag är att servera dem med färska bär, skivad persika eller för extra speciella dagar - blanda bär med äkta vaniljglass... I morse blev det med lite smör, blåbär (som jag också alltid har i frysen) och skivad banan - snabbt, nyttigt och gott! :)
Det är en solig, vacker dag i Huntington Beach - dags att gå ut och njuta!
Kram!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar